Lördag
15 Dec 1 match
Fredag
21 Dec 1 match
Lördag
12 Jan 1 match
Lördag
19 Jan 1 match
Lördag
26 Jan 1 match
Lördag
09 Feb 1 match
Tisdag
12 Feb 1 match
Söndag
17 Feb 1 match
Lördag
23 Feb 1 match
Lördag
02 Mar 1 match
Lördag
09 Mar 1 match
Fredag
15 Mar 1 match
Söndag
17 Mar 1 match
Lördag
23 Mar 1 match
Hemma
Örnsköldsvik
ORN
Borta
Sirius
SIR

Emma Sparfs tankar inför Sirius hemma!

14 mars 2019 21:00


Imorgon fredag spelar vi säsongens näst sista hemmamatch. Vi har nu tre omgångar kvar och det är ingen hemlighet att vi spelar med kniven mot strupen i jakten mot ett förnyat kontrakt. Förra omgången spelade vi borta mot Rönnby. En match som slutar i en sur uddamålsförlust. Vi genomför matchen enligt plan, trots att matchbilden såg lite annorlunda ut än vad vi förutspått då vi hade mycket mer boll än vad vi på förhand förväntat oss. Vi har bra energi och bra rull vilket genererar en rad bra chanser. Tyvärr lyckades vi inte sätta fler mål och hur bra det än är att bara släppa in tre mål är reglerna så enkla att man måste göra flest mål för att vinna.. Men vi har mycket bra att ta med oss från matchen och att bygga vidare på under de avslutande omgångarna.

Matchen imorgon spelas mot Sirius. Ett formstarkt lag som nu i vår klättrat uppåt i tabellen. När vi möttes i höstas kom vi inte alls upp i nivå och vi har revansch att ta på oss själva. Förutsättningarna i tabellen är den att vi måste ta poäng för att hålla oss kvar och Sirius som redan säkrat nytt kontrakt har även skapat sig en teoretisk chans att nå slutspel. Inför matchen har jag tagit mig ett snack med lagets glädjespridare Emma Sparf! Emma som alltid har hög närvaro och som sprider grym energi på och utanför planen. På planen visar hon alltid prov på hennes förmåga att vara på rätt ställe vid rätt tillfälle och kan då nyttja sitt skott till fullo!

Hej Emma hur är läget?

Hej! Det är superbra!

Vi har nu hunnit med att spela 23 omgångar av serien. Hur tycker du att din debutsäsong varit såhär långt?

Min debutsäsong har varit sisådär. Säsongen började med att jag var sjuk och missade dom fem första matcherna. Vilket inte alls var den bästa starten. Men jag har försökt gjort det bästa av säsongen trotts den lilla speltid jag fått och försökt vara den positiva och peppande spelaren från bänken!

Vi är fortfarande mitt uppe i säsongen men vad är ditt bästa minne om du tänker tillbaka på det som varit?

Jag skulle säga att mitt bästa minne under säsongen var tv-matchen mot Dalen hemma på Skyttis just för att man aldrig varit med om det tidigare och för att de var väldigt många där också. Sen var matchen väldigt spännande och jag tycker verkligen att vi gjorde en väldigt bra match men tyvärr blev de förlust mot Dalen i förlängning igen...

Vi står fortfarande inför samma läge i tabellen och vi är verkligen i behov av att ta poäng. Vad känner du blir viktigast för oss nu i de sista matcherna?

Självklart är det viktiga nu att vinna de sista matcherna och för att vi ska klara det krävs det samma energi och jobb vi hade senaste matchen!

Alla lag vill såklart hålla sig kvar i serien men varför ska just vi vara ett av lagen som klarar oss kvar?

Övik förtjänar att ha ett lag i SSL, vi har oftast mycket publik på matcherna vilket visar ett stort intresse i vår stad men också med tanke på de unga och talangfulla lag vi har som förtjänar att fightas i världens bästa liga.

Vi åkte på en otroligt sur uddamålsförlust mot Rönnby senast. Vad var din känsla efter matchen?

Jag hade en väldigt bra känsla efter matchen trots förlusten. Såklart är det inte roligt att förlora men att släppa in 3 mål mot Rönnby tycker jag är väldigt bra. Sen tycker jag också att hela matchen ser väldigt bra ut, de var otroligt bra känsla i laget och det tar vi med oss till matchen mot Sirius!

Det är tre viktiga matcher kvar nu och imorgon möter vi Sirius, vad minns du av matchen när vi möttes i höstas och hur går dina tankar inför returmötet?

Jag tror att de kan bli en bra match med tanke på att vi har en bra känsla från matchen mot Rönnby. Sirius är ett bra lag med många bra spelare (men de är även vi) så jag tror att det blir en match med många bra individuella prestationer också. Vi är väldigt revanschsugna från sist vi mötte dom och vi är väldigt sugen på en seger nu när det bara är tre matcher kvar! Jag minns inte så mycket men jag minns att det rann iväg väldigt mycket och att dom vann med 7–1...

Vem tror du gör första målet imorgon?

Frida Tjärnström!

Matchen mot Sirius spelas imorgon fredag på Skyttis Arena. Matchstart 19:30 och har du inte möjlighet att stötta oss på plats går den som vanligt att följa på SSLplay.