Lördag
15 Dec 1 match
Fredag
21 Dec 1 match
Lördag
12 Jan 1 match
Lördag
19 Jan 1 match
Lördag
26 Jan 1 match
Lördag
09 Feb 1 match
Tisdag
12 Feb 1 match
Söndag
17 Feb 1 match
Lördag
23 Feb 1 match
Lördag
02 Mar 1 match
Lördag
09 Mar 1 match
Fredag
15 Mar 1 match
Söndag
17 Mar 1 match
Lördag
23 Mar 1 match

Torsdagsintervju med Ida Bergström

25 januari 2019 14:46


Det är slut på ännu en träningsvecka och det har hunnit gå två veckor sedan förra intervjun. Det har sedan dess hänt mycket och ni har knappast undgått att vi inlett 2019 men två raka segrar! Först hemma mot Malmö i en otroligt jämn match som vi slutligen lyckades vinna med 4–3. Nu senast spelade vi borta mot Göteborg där vi drog ifrån till en klar 1–4 ledning. I slutet av matchen hämtade Göteborg ikapp två snabba mål men vi lyckades hålla undan och vann tillslut med 3–4! Grymt skön inledning och otroligt viktiga poäng att ta med oss i jakten på ett nytt kontrakt. På lördag väntar nya utmaningar när vi gästas av Endre. Gotlandslaget som vi så snöpligt förlorade mot med uddamålet på bortaplan i höstas. Vi är inte inställda på något annat än att ta revansch på den matchen!

Efter torsdagens träning satte jag mig ner och snackade lite med en av våra målvakter Ida Bergström. Ida som gått från klarhet till klarhet under vintern och visat gång på gång att hon är uppe och utmanar om platsen som förstamålis. Hon debuterade hemma mot KAIS Mora innan jul och gjorde då en otroligt stark insatts när hon motade 31 skott.

Hej Ida hur är läget?

Hej, det är bara bra med mig!

När vi pratades vid inför säsongen sa du att en av dina personliga målsättningar var att konkurrera om platsen som förstamålis. Du har fått stå några matcher från start, hur tycker du att det gått för dig personligen?

Jag tycker att de två matcherna jag har fått spela har gått riktigt bra för mig. Jag känner att jag hängt med i spelet bra och även fått möjligheten att dra några utkast som blivit farliga!

Känns det som att de förväntningar du haft på säsongen inför stämt?

Inför denna säsongen så hade jag inte så mycket förväntningar utan jag tänkte mer att vi tar det som det kommer. Men bilden jag fått av SSL stämmer absolut! Att det är en tuff serie med bra spelare, ett högt tempo och hårda avslut!

Är det någon eller något som imponerat lite extra på dig såhär långt?

En spelare som jag tycker har imponerat otroligt mycket är Ida Sundström!! Att få se hur hon tar för sig mer ute på planen och få följa hennes utveckling är otroligt roligt!

Vi har två raka segrar nu 2019. Vad har gjort att vi hittat formen och lyckats ta två fullpoängare enligt dig?

Jag tror att fysträningen som vi haft har hjälpt mycket med den fysiska biten. Men sedan även att vi tog chansen och började om från noll nu 2019 och hjälps åt för att vinna matcher.

Vi ligger fortfarande på nedflyttningsplats men det är otroligt tajt i tabellen. Vad tror du blir viktigt att vi tar med oss från matcherna vindare under våren för att säkra kontraktet?

Något som jag tror är viktigt att vi tar med oss är att vi måste kämpa igenom 60 minuter och inte tappa orken. Men även ta med oss att oavsett vart i tabellen som laget vi möter ligger så måste vi ändå gå in lika hårt varje match och se den som en slutspelsmatch!

Alla lag vi möter nu har vi redan mött en gång. Tycker du att det är någon skillnad att gå in i matcherna nu när vi möter lag vi mött en gång tidigare?

Med tanke på att vid första mötet mot alla lagen så hade vi inte riktigt koll på vilken typ av spelstil och spelsystem de använder sig utav. Men nu andra gången vi möter samma lag så vet vi om vilken typ av spel som väntar. Vilket gör det lättare att anpassa vårt egna spel utifrån de andra lagets spelstil.

På lördag möter vi Endre. Vad har du för tankar inför matchen?

Jag tror matchen kommer att bli tuff men med en bra träningsvecka bakom oss så tror jag att vi kommer göra en bra match.

Vad kan publiken som kommer till Skyttis Arena på lördag förvänta sig?

De kan förvänta sig en fartfylld match med tuffa närkamper!

Vem tror du gör första målet på lördag?

Jag tror att Frida Tjärnström gör första målet.