Lördag
15 Dec 1 match
Fredag
21 Dec 1 match
Lördag
12 Jan 1 match
Lördag
19 Jan 1 match
Lördag
26 Jan 1 match
Lördag
09 Feb 1 match
Tisdag
12 Feb 1 match
Söndag
17 Feb 1 match
Lördag
23 Feb 1 match
Lördag
02 Mar 1 match
Lördag
09 Mar 1 match
Fredag
15 Mar 1 match
Söndag
17 Mar 1 match
Lördag
23 Mar 1 match

Bussintervju med Amanda Boric Svärd

21 december 2018 15:30


Ikväll är det återigen dags för match! Serien vänder och vi kickar igång omgång 14 genom att gästa IKSU uppe i Umeå. Vi sitter nu på bussen på väg upp till matchen och det känns rätt lyxigt att hinna jobba, åka dit, spela match, åka hem och ändå tillbringa natten hemma i sin egen säng. Något annat som känns rätt härlig är att starta julhelgen med match! En match som vi är grymt taggade inför. Jag menar, finns det någon bättre utmaning än att grusa IKSUs ”perfekta säsong” som dom är påväg mot då dom ännu inte förlorat någon match under 2018..

Jag har idag satt mig på bussen tillsammans med våran ”importspelare” Amanda Boric Svärd! Amanda som inför säsongen kom till oss från Telge SIBK. Hon har imponerat starkt på mig under hösten genom sin inställning och sitt hårda slit där hon alltid är beredd att ta jobbet som krävs. Hittills har hennes klubba sått för 6 poäng (4+2). Hon (eller hennes släkt) bidrar även med en grym hejarklack på våra bortamatcher när vi är nere i hennes hemtrakter och lirar.

Hej Amanda, hur är läget?

Jo, det är bara bra med mig!

Du har nu varit Öviksbo en halv säsong, hur känns det?

Det känns faktiskt riktigt bra, trivs väldig bra med både boende, jobb och i laget.

Har de fördomar/den bild du hade om Övik innan flytten visat sig stämma?

De fördomar som jag hade innan flytten upp hit stämde faktiskt inte med vad jag har upplevt. Trodde det skulle var betydligt mycket tuffare att både komma in i laget och dels mitt sociala utanför. Så man kan säga att jag är rätt glad över att min bild av Örnsköldsvik inte stämde med den bild som jag hade då.

Halva serien har gått och nu startar det om med returmöten. Hur tycker du att hösten har varit?

Man kan väl säga att vi har haft lite motvind i en del matcher och att det har varit som en liten bergochdalbana. Tycker också att vi har växt som lag och tagit lärdom från de matcher som har spelats och att vi nu har sett bättre och rättvisare resultat.

Hur tycker du att det gått för dig personligen?

För min del tycker jag att jag börjar sakta och säkert komma på stadigare ben och jag börjar känna igen mig i mitt spel och tänk, som jag har haft sen tidigare (innan korsbands-incidenten för snart två år sedan).

Vad tycker du att vi framförallt har förbättrat och utvecklat som lag under hösten?

På det senaste matcherna syns det att vi har blivit betydligt mycket bättre på att täppa till där back. Att inte chansa allt för mycket utan att köra på det vi Har tränat på!

Vem/vilka har imponerat på dig såhär långt?

Den som har importerat på mig mest måste nog vara Frida Tjärnström! Hon har klivit fram och presterat riktigt bra det senaste matcherna. Så jag tycker att hon ska få en stor eloge för allt slit hon gör på banan.

Då serien startar om ikväll möter vi alltså IKSU igen som vi mötte i premiären. Din tvillingsyster Sandra spelar i IKSU, hur känns det att ställas mot henne igen?

Det kommer bli lika kul som senaste mötet, om inte bättre! Vi har ju liksom aldrig möt varandra på det sättet så man kan säga att det blir en liten egen match i matchen.

Kommer matchen i matchen att avgöra vem av er som får flest julklappar?

Ja, det tror jag nog!!

Vem tror du gör vårt första mål på matchen ikväll?

Tror faktiskt att Hanna Strandberg gör vårt första mål.

Matchen spelas ikväll 19:00 på IKSU Sport. IKSU bjuder på fritt inträde så kom och stötta oss på plats om du har möjlighet! Har du inte det går matchen som vanligt att se på SSLplay eller följa på innebandy.se.