Lördag
15 Dec 1 match
Fredag
21 Dec 1 match
Lördag
12 Jan 1 match
Lördag
19 Jan 1 match
Lördag
26 Jan 1 match
Lördag
09 Feb 1 match
Tisdag
12 Feb 1 match
Söndag
17 Feb 1 match
Lördag
23 Feb 1 match
Lördag
02 Mar 1 match
Lördag
09 Mar 1 match
Fredag
15 Mar 1 match
Söndag
17 Mar 1 match
Lördag
23 Mar 1 match

Julia Näslunds tankar inför Karlstad hemma

21 februari 2019 10:34


På lördag är det dags för hemmamatch igen och efter förra helgens långa bortaresa har det aldrig känts skönare att lira på hemmaplan. Vi går nu in i omgång 21 av 26. För vår del är de sista omgångarna uppdelade i tre hemma och tre bortamatcher. Upplösningen av serien kommer att bli otroligt spännande! Efter 20 omgångar ligger fem lag i botten inom tre poäng. Vi ligger just nu sist på 11 poäng och Sirius ligger på en 10:e plats med 14 poäng. Av de fyra andra lagen som tillsammans med oss slåss om ett nytt kontrakt har vi endast mött IBK Göteborg två gånger. Vi har alltså allt i egna händer då vi har kvar att möta Karlstad, Warberg och Sirius.

Först ut är Karlstad nu på lördag. När vi möttes på bortaplan i höstas vann Karlstad med klara 11–2. Vi gör en match som inte på något sätt får godkänt och vi är nu inställda på att ta revansch på oss själva. Jag har inför helgens match tagit pulsen på backklippan Julia Näslund. Julia som match efter match imponerar med sitt stabila spel och som med sin snabbhet alltid är ett hot på banan. I söndags gjorde hon även sitt första SSL-mål då hon för att beskriva det med hockeytermer fick bollen bakom egen förlängda, gör en riktig coast to coast och sätter skotten från offensiva blå.

Hej, Julia hur är läget?

Hejsan, jo jag mår bra!

Hur skönt på en skala 1–10 ska det bli med hemmamatch på lördag?

+10!

Du gjorde ditt första SSL-mål i söndags, berätta om målet!

Haha, jag tog en löpning från egen kasse och när jag väl sköt så gjorde Madeleine ett kung jobb framför Pixbos kasse och glädjen att ÄNTLIGEN göra mål var stoor!

Vi har efter att serien vänt tagit sju poäng. Vad tycker du att vi gjort bättre under starten på vårsäsongen?

Framförallt så har vi ett spelsystem som känns mer stabilt och det i sig gör att vi vågar chansa och skapa mer framåt. Förra delen av säsongen var vi ostabila i eget försvar och bjöd på för mycket.

Det går inte att sticka under stolen med att vi har viktiga matcher framför oss nu i säsongsavslutningen. Hur är stämningen i truppen?

Jag tänker inte så mycket på det faktiskt. Det känns som att alla är fokuserade och jag tror att alla vill göra allt för att vi ska hålla oss kvar!

Det har gått bra offensivt för eran femma nu på slutet då det är ni som producerat målen de senaste matcherna. Vad gör att det börjat lossna för er offensivt?

Hm, svår fråga! Vi har en stark kedja som framför allt är väldigt duktiga, så det är inte konstigt att det börjat lossna för oss. Jag och min bästa backpartner gör uppspelen så bra det går och sen hänger Klara, Frida och Hanna bollarna i krysset!

Vad har du för tankar inför matchen mot Karlstad?

Förra mötet var kanske det pinsammaste matchen jag spelat i SSL och därför är det bara revansch som är målet!

Vem tror du gör första målet på lördag?

Jag tror starkt på Sabrina Strandberg!

Matchen mot Karlstad IBF spelas på lördag 15:00 på Skyttis Arena. Bra att tänka på är att komma i tid så att du hinner hitta en parkering. Detta då det samtidigt som vår match spelas hålls en skidtävling på Skyttis.