Lördag
15 Dec 1 match
Fredag
21 Dec 1 match
Lördag
12 Jan 1 match
Lördag
19 Jan 1 match
Lördag
26 Jan 1 match
Lördag
09 Feb 1 match
Tisdag
12 Feb 1 match
Söndag
17 Feb 1 match
Lördag
23 Feb 1 match
Lördag
02 Mar 1 match
Lördag
09 Mar 1 match
Fredag
15 Mar 1 match
Söndag
17 Mar 1 match
Lördag
23 Mar 1 match

Bussintervju med Sandra Hanses

30 november 2018 10:30


Idag är det fredag men inte vilken fredag som helt utan matchfredag! Vi sitter på bussen på väg ner till Uppsala för att möta Sirius. Alla som tittat på tabellen har koll på att det här är en viktig match för båda lagen för att påbörja en klättring upp från nedflyttningsplatserna. Förra omgången spelade vi på hemmaplan mot Västerås Rönnby, en match där bortalaget var bättre för dagen och vann matchen med 2–7. Sirius spelade senast borta mot IBK Dalen där Umeålaget tillslut stod som segrare med uddamålet. Det är alltså två revanschsugna lag som möts i kväll i IFU Arena.

Jag har idag tagit ett snack på bussen med vår målvakt Sandra Hanses. Sandra som växte fram till en otroligt viktig pusselbit i truppen under fjolårssäsongen och framförallt under kvalet i våras. Hon har sedan dess tagit med sig den goda formen och imponerat under höstens inledande omgångar. Hon kommer ursprungligen från Östersund och Brunflo FK men gör nu sin åttonde säsong i Örnsköldsvik Innebandy. Hon är mig veterligen Brunflos första SSL-spelare!

Hej Sandra, hur är läget!

– Hej, läget är bra!

Du har imponerat starkt under säsongsinledningen och fått massor med positiv kritik i media efter matcherna. Vad har du för känsla såhär efter tio spelade omgångar? Hur tycker du att det gått för dig personligen?

– Det känns som att vi fått känna på de flesta lägen nu och sett vad dom går för och revanschsuget har börjat redan nu! Jag är ganska självkritisk och tycker att det har gått betydligt sämre än vad jag förväntat mig i början.

Vad är det som du framförallt känner har varit sämre än du trott och vad känner du saknas för att nå upp till den nivå/form som du eftersträvar?

– Alltså jag visste såklart att vi skulle få fullt upp i försvaret i SSL men trodde aldrig att vi skulle släppa in så mycket mål bakåt. Jag känner att jag måste börja äga målområdet och våga mer, när jag gör det kanske jag börjar hitta till den nivå som jag vill vara på.

Vad tycker du framförallt att vi som lag har förbättrat och utvecklat under hösten?

– Att vi sakta men säkert börjat växa in i SSL-tempot men vi har ändå en bit kvar.

Vem/vilka har imponerat på dig såhär långt?

– Oj det finns en hel del men Pixbo var riktigt bra!

Vi mötte Västerås Rönnby senast i en match som slutade med förlust, 2–7. Vad tar du med dig från den matchen?

– Från den matchen tar jag med mig att vi trots underläget fortsätter att kämpa.

Vi har två matcher den här helgen, borta idag och hemma på söndag. Hur har träningsveckan sett ut med träningar och förberedelser?

– Vi körde som vanligt ett fyspass i måndags och sedan har övriga träningar bestått av mycket spel!

Vi sitter nu på bussen på väg ner till Uppsala, hur ser din matchuppladdning ut?

– Min matchuppladdning på bussen består av gott käk och bra musik i lurarna.

Vi möter Sirius ikväll, vad har du för förväntningar på matchen?

– Jag förväntar mig att vi gör våran bästa match från början till slut genom precis HELA matchen, vilket vi vet att vi kan göra men inte har visat ännu. Sirius ligger likt oss i botten av tabellen vilket innebär att denna match är otroligt viktig för båda lagen.

Vem gör första målet i matchen?

– Madeleine Grundström

Matchen spelas ikväll på IFU Arena i Uppsala med start 19:00. Har du inte möjlighet att se matchen på plats går den som vanligt att se på SSLplay eller följa via innebandy.se.