Lördag
15 Dec 1 match
Fredag
21 Dec 1 match
Lördag
12 Jan 1 match
Lördag
19 Jan 1 match
Lördag
26 Jan 1 match
Lördag
09 Feb 1 match
Tisdag
12 Feb 1 match
Söndag
17 Feb 1 match
Lördag
23 Feb 1 match
Lördag
02 Mar 1 match
Lördag
09 Mar 1 match
Fredag
15 Mar 1 match
Söndag
17 Mar 1 match
Lördag
23 Mar 1 match

Bussintervju med Madeleine Grundström

14 december 2018 13:15


Äntligen är det dags för match igen! Vi sitter just nu på bussen på väg söderut för att imorgon spela mot Jönköping. Det är en lång bussresa så vi har tid på oss att fundera på ett och annat för att få tiden att gå. Jag passar till exempel på att intervjua en spelare och denna gång slog jag mig ner hos Madeleine Grundström.

Madde har haft en bra höst där jag tycker att hon vuxit in i uppgiften mer och mer för varje match som gått. Hon är och fortsätter att vara en stark, brytningssäker, stabil center som är stark i hemjobbet och tung att möta för motståndarna när hon nyttjar sin teknik. Hon har ett fruktat dragskott vilket hittills stått för fem fullträffar. Madde är en poängspelare som redan nu placerar sig i toppen i vår interna poängliga.

Hej Madeleine, hur är läget?

Hej, jo men det är bra vi sitter nu på bussen på väg ner till Jönköping.

Hur fördriver man tiden på bussen så många timmar?

Haha, jadu.. det gäller att man har batteri på mobilen så man kan se filmer, serier, lyssna på musik osv. Jag tycker personligen att tiden fördrivs snabbast när man snackar och är med tjejerna på bussen!

Hur ser planeringen för resan ut?

Bussen gick från Skyttis 12.15, vi ska käka middag i Uppsala och sedan vidare mot Jönköping där vi beräknar vara framme ‪vid 22‬-tiden. Tiden däremellan hinner man se film, sova och käka ett och annat.

Vilket är ditt bästa bussnacks?

Mitt bästa bussnacks är nog clementiner och granatäpple!

Vi har nu bara en match kvar innan serien vänder. Vad har du för tankar kring hösten som gått?

Blandade känslor. På ett sätt tycker jag att det har gått jättedåligt om man tittar till vart vi ligger i tabellen, men å andra sidan känns det som att vi har varit med rent spelmässigt i vissa matcher. Det är en bra känsla i gruppen trots att poängen inte ramlat in så jag tycker att vi ska jobba vidare med att utveckla spelet så kommer poängen också att komma. Att titta för mycket på tabellen just nu ger inte så mycket energi utan det är jobbet mot på poängen som är viktig.

Hur tycker du att det gått för dig personligen?

Det har gått upp och ner men i det stora hela tycker jag att det har gått helt okej.

Vad tycker du att vi framförallt har förbättrat och utvecklat som lag under hösten?

Försvarsspelet har utvecklats under hösten men vi måste orka hålla upp spelet längre under matcherna. Vi har tappat många matcher genom att släppa till för mycket chanser och mål under en kort tid vilket har gjort att uppförsbacken blivit för stor.

Vem/vilka har imponerat på dig så här långt?

Det är många som gjort det väldigt bra med tanke på att vi spelar i högsta serien på damsidan och mängden av oss inte varit i närheten av den tidigare. Individuellt i laget tycker jag att Lisa Ehlin gjort en mycket bra höst! Hon har varvat mellan att spela center och back och gjort det på bästa möjliga sätt. Hon är hur stabil som helst och kan verkligen spela på alla platser. Jag tycker även att Ida Bergström imponerade och gjorde en otroligt bra match mot Mora.

Det har nu hunnit gå två veckor sedan förra matchen mot KAIS Mora. Vad tog du med dig från den matchen vidare in till träningsveckorna och nu inför morgondagens match?

Jag tycker vi bjöd Mora på en bra match både offensivt och defensivt och det ska vi ta med oss. Med lite flyt hade vi fått några viktiga mål på våra chanser och då kanske matchen sett annorlunda ut.

Hur har träningsveckan sett ut?

I måndags körde vi snabbhetsträning med Staffan, målvaktsfokus och därmed mycket skott. I tisdags körde vi match mot ÖIB:s P03. Onsdag och torsdags träningen ägnade vi åt mycket spel (5-5, 4-4), Give & Go spel och även special teams.

Vi möter Jönköping imorgon, vad har du för förväntningar på matchen?

Jag förväntar mig en tuff match som vi måste orka spela i 60 minuter. Det kommer att krävas lika hårt jobb i försvaret som i matchen mot Mora. Framåt måste vi våga vårda bollen och få långa anfall med mycket skott och kamp framför deras mål.

Vem gör första målet i matchen?

Jag tror Hanna Kristoffersson gör första målet.

Morgondagens match spelas imorgon lördag på Jönköpings idrottshus i Jönköping, matchstart 14:00. Matchen går som vanligt att följa på SSLplay och på innebandy.se