Lördag
15 Dec 1 match
Fredag
21 Dec 1 match
Lördag
12 Jan 1 match
Lördag
19 Jan 1 match
Lördag
26 Jan 1 match
Lördag
09 Feb 1 match
Tisdag
12 Feb 1 match
Söndag
17 Feb 1 match
Lördag
23 Feb 1 match
Lördag
02 Mar 1 match
Lördag
09 Mar 1 match
Fredag
15 Mar 1 match
Söndag
17 Mar 1 match
Lördag
23 Mar 1 match

Ulanders går i pension

26 mars 2019 16:41
Mattias Mårdner
Mattias Mårdner


Vi är nu framme i slutet av säsongen. Det känns ännu för tidigt att summera årets säsong, det är något vi får ta längre fram med lite distans till det hela. Känslorna såhär i slutet av en säsong är alltid olika men det präglas alltid av vetskapen om att det kommer att ske en rad förändringar. Det kan vara avancemang eller degradering mellan serier, spelare eller ledare som slutar, funderingar kring framtiden och vad som händer till hösten. För vår del står vi nu inför ett tufft avsked då våra underbara chaufförer som kört föreningen i över 20 år i och med förrförra helgens resa till Mora har gjort sin sista resa med Örnsköldsvik Innebandy. På lördagens hemmamatch passade vi på att tacka av Ryno och Carola Ulander med en gåva från dam- och herrlaget.

De hittade sportintresset genom sina barns idrottande och har sedan dess inte missat många matcher som våra A-lag spelat. Paret började köra föreningen som då gick under namnet VK Rasket i början av 90-talet. De har sedan fortsatt att köra när föreningen blev ÖSK och nu ÖIB och de har kört både senior och ungdomslag runt om i Sverige till cuper, slutspel och seriematcher.

Att sammanfatta allt i en artikel känns tufft för att på ett rättvist sätt kunna återberätta alla fina minnen och historier vi har från resor dom kört. De är aldrig något problem som är för stort för Ulanders utan dom löser allt. Köper filmer till bussen, tar en U-sväng och en genväg då det är stopp på E4:an, åker och köper skor till spelare som glömt dom hemma eller en sån enkel sak som att fickparkera bussen så nära dit man ska bara för att vi ska slippa bli blöta om fötterna. Ja, självklart har det hänt många saker under dessa 20 år som innebandychaufförer och vi bad dom i en intervju under fjolåret att berätta om ett sånt minne de aldrig kommer att glömma. Damlaget var på väg på bortamatch i Stockholm då motorn dog i en nerförsbacke. Som tur var fanns det en avfart i slutet av backen som Ryno kunde vika av på och där blev bussen ståendes. Laget fick då byta om i bussen och taxi beställdes. Först skickades förstafemman och en målvakt iväg tätt följt av resten av truppen. Alla hann komma fram till arenan just i tid till matchstart. Bussen blev ståendes ett tag och var inte lagad förrän sent på natten. Laget fick då ta kollektivtrafik till hotellet för övernattning innan resan hem kunde genomföras nästa dag.

Vi vill med det rikta världens största tack till Ryno och Carola för alla dessa fantastiska år! Vi är så tacksamma för att ni tryggt kört oss och även för alla hejarrop från läktarplats där ni alltid funnits med oss i med och motgång! Det kommer att vara breda hjulspår att fylla efter er.

TACK!

Intervjun som nämns i texten gjordes under en bortaresa förra säsongen. Vill du läsa den hittar du den här