Lördag
15 Dec 1 match
Fredag
21 Dec 1 match
Lördag
12 Jan 1 match
Lördag
19 Jan 1 match
Lördag
26 Jan 1 match
Lördag
09 Feb 1 match
Tisdag
12 Feb 1 match
Söndag
17 Feb 1 match
Lördag
23 Feb 1 match
Lördag
02 Mar 1 match
Lördag
09 Mar 1 match
Fredag
15 Mar 1 match
Söndag
17 Mar 1 match
Lördag
23 Mar 1 match

Torsdagsintervju med Nora Östman

23 november 2018 13:24


I lördags tog vi äntligen vår första seger! Grymt härlig känsla att vi klarade av att vända matchen efter att vi hamnat i tvåmålsunderläge vid två tillfällen. Hanna Strandberg som utsågs till matchens lirare avgjorde matchen i förlängningen med ett skott som satt precis där det skulle! Imorgon lördag är det dags för match igen då Rönnby Tigers kommer på besök. Västeråslaget som hittills i höst skrapat ihop 11 poäng. Vi jagar vår första trepoängare och hoppas att vi får uppleva samma härliga inramning kring matchen som senast.

Efter träningen pratade jag med ännu ett nytt ansikte i truppen, Nora Östman. Nora är en 19-årig högerfattad back med ett grymt skott. Hon har tränat med oss under hösten och var för första gången med på match nu i lördags. Även nora är en produkt från Örnsköldsvik då hon kommer från moderföreningen Gullänget Kroksta vilket även var den senaste klubben hon representerade. Hon kommer hos oss att spela i tröja nummer 12.

Hej, hur är läget?

– Det är bra! Förkylningen har gått över så nu känns det bara bra.

Berätta lite om dig själv, vem är du?

– Nora Östman, 19 år gammal. Jag tog studenten i våras och gick där ekonomi, jobbar nu på Swedbank här i stan.

Berätta lite om din innebandybakgrund?

– Jag började spela innebandy då jag var 7 år och spelade de första åren med GKs killar. Sedan fick vi inte längre spela med dom enligt reglerna och jag började då med GKs 98:or där jag spelade tills jag började spela med GKs damlag. Där har jag spelat tills i år då jag kom till Örnsköldsvik Innebandy.

Under din gymnasietid gick du på fotbollsgymnasiet och du har alltid kombinerat både fotboll och innebandy. Vad har du fått för fördelar av att spela två olika sporter?

– Jag tycker att det har varit en stor fördel att fått träna båda sporterna alla år då man får variera mellan vilket har resulterat i att man sällan hinner bli less. Det har även bidragit till att jag fått träna på olika sätt, vilket gett mig träning i olika muskelgrupper.

Vad är det roligaste du vet att träna på en innebandyplan?

– Jag tycker att det är roligast att träna skott eller spel 5 mot 5.

Beskriv dig själv som innebandyspelare?

– Jag är kanske inte den mest tekniska spelaren utan är mer den som går på kropp.

Du började säsongen i GK och hann med att spelade Scandic Cup innan du sedan valde att byta förening, hur gick tankarna kring lagbytet?

– Vi var en så liten trupp redan i början av säsongen och det blev inte så bra träningar då vi helt enkelt var för få. Föreningsbytet gav mig träningar där jag kunde börja svettas på riktigt och fortsätta utvecklas vilket var skönt.

Du har spelat med vårt div. 1-lag och var med på matchen nu senast mot Warberg. Hur har säsongsinledningen varit för dig?

– Det känns som att jag har börjat komma igång på riktigt nu och jag känner att jag utvecklas. Hoppas att jag får köra på och att det blir fler matcher framöver!

Vi som lag har gjort en liten mental omstart efter den tunga bortaförlusten mot Karlstad för någon vecka sedan och följde nu senast upp det med vår första seger. Vad tycker du är den främsta skillnaden sedan omstarten?

– Framförallt har vi börjat köra mer fys och att vi har tuffat till träningen ännu mer. Vi har känt att vi varit bra i första perioden men att vi behöver höja oss för att vara bra en hel match. Nu känns det som vi vet vad vi ska förbättra och hur vi ska göra det.

Hur har träningsveckan sett ut?

– Vi startade veckan hårt med ett fyspass. Efter det har vi lagt mycket fokus i femmorna, spelsystem, frislag och special teams. Vi har även sett matchen mot Warberg tillsammans och pratat om några saker vi ska förbättra i vårt spel. Idag torsdag avslutar vi veckan med en spelträning för att slipa på det sista innan lördag.

Vi möter då Rönnby i ännu en viktig match, hur går tankarna inför den?

– Jag tror att vi kan ta dom om vi bara ser till att spela så som vi gjorde sista perioden mot Warberg. Gör vi det tror jag att vi har goda chanser på första trepoängaren!

Vem tror du gör det första målet på lördag?

– Elina Hirvi

Lördagens match spelas på Skyttis Arena, matchstart 16:00!