Lördag
15 Dec 1 match
Fredag
21 Dec 1 match
Lördag
12 Jan 1 match
Lördag
19 Jan 1 match
Lördag
26 Jan 1 match
Lördag
09 Feb 1 match
Tisdag
12 Feb 1 match
Söndag
17 Feb 1 match
Lördag
23 Feb 1 match
Lördag
02 Mar 1 match
Lördag
09 Mar 1 match
Fredag
15 Mar 1 match
Söndag
17 Mar 1 match
Lördag
23 Mar 1 match

Ida Sundström lyfts upp till damlaget!

16 november 2018 14:51


Ida Sundström är klar för spel med damlaget. 17-åriga Ida kommer närmast från vårt juniorlag och är redan ett bekant ansikte i gruppen då hon varit med och tränat kontinuerligt under sommaren och hösten. Under hösten har hon genom tio spelade matcher i div. 1 Västerbotten och Juniorallsvenskan hunnit med att göra 9p (5+4). Ida är en spelare som kan spela på flera positioner och som med sin fysik är tuff och tung att möta.

Jag har tagit ett snack med Ida för att höra hur hon känner inför lagbytet och om hur hon tror att framtiden kommer att se ut både för egen del och för lagets.

Det känns kul att ha med dig i truppen på riktigt, hur känns det?

– Tack, det känns jätteroligt! Lite nervöst såklart men det känns som en kul utmaning.

Beskriv dig själv som innebandyspelare?

– Jag är en spelare som jobbar hårt på planen och som sliter mycket.

Vad tror du kommer bli den största skillnaden och utmaningen att kliva upp till damlaget och SSL?

– Jag tror framförallt att man inte kommer kunna göra lika mycket misstag då det kommer att straffa sig direkt. Sen går allt snabbare så det kommer krävas att man tar snabbare beslut och höjer tempot på allt man gör på banan.

Vad tror du att du kommer att tillföra gruppen?

– Bra inställning och hög arbetsmoral!

Tanken är att du fortsatt kommer spela i JAS (Juniorallsvenskan) där ni är ett topplag som slåss om platserna till innebandyfesten. Hur har matcherna där känts såhär långt?

– Det har gått rätt bra för oss hittills! Samtidigt som jag tycker att vi har blandat och gett lite prestationsmässigt. Vi har ett lag med bra potential som har en hög högstanivå men har inte riktigt fått ut det i varje match hittills. Men det känns bar och jag tror att vi kommer bli bättre och bättre framöver!

Vi möter Warberg på lördag i en otroligt viktig match, hur går tankarna inför den?

– Det kommer bli en tuff och jämn match där vi är otroligt taggade på att ta första 3-poängaren! Som vanligt vet vi inte så mycket om lagen då vi inte mötts tidigare och jag har än mindre koll som ny. Vi har förberett oss bra under veckan och vi är grymt taggade på matchen!

Vem tror du gör det första målet på lördag?

– Hanna Kristoffersson

Ida kommer att spela i tröja nummer 20.