Lördag
15 Dec 1 match
Fredag
21 Dec 1 match
Lördag
12 Jan 1 match
Lördag
19 Jan 1 match
Lördag
26 Jan 1 match
Lördag
09 Feb 1 match
Tisdag
12 Feb 1 match
Söndag
17 Feb 1 match
Lördag
23 Feb 1 match
Lördag
02 Mar 1 match
Lördag
09 Mar 1 match
Fredag
15 Mar 1 match
Söndag
17 Mar 1 match
Lördag
23 Mar 1 match

Kaptenens tankar inför Malmö hemma

11 januari 2019 15:00


På lördag är det äntligen dags för årets första match! Vi gästas av slutspelsjagande Malmö som just nu ligger på en nionde plats med 17 inspelade poäng. När vi möttes i höstas vann Malmö med 9–4. Det känns som att den matchen spelades för en halv evighet sedan trots att det bara gått någon månad. Vi känner att vi är så många erfarenheter rikare nu än vad vi var när vi satte oss på det försenade planet ner till Skåne i slutet av september. Så för att beskriva känslan som finns i laget inför matchen så passar nog inget ord bättre än revanschlust!

Något som också känns fantastiskt roligt är att vi på lördag kommer att hålla valfritt inträde på matchen. Alla pengar vi får in kommer oavkortat att skänkas till Barncancerfonden Norra som gör ett fantastiskt jobb för att hjälpa sjuka barn och deras familjer. Vi hoppas på storpublik och att så många som möjligt tar sig till hallen för att förena nytta med nöje!

Jag har inför årets första hemmamatch pratat med vår lagkapten Lovisa Nilsson!

Hej, hur är läget Lovisa?

— Det är bra tack

Vi har haft ett längre matchuppehåll nu över jul och nyår, hur såg upplägget ut under den perioden?

— Vi passade på att köra fys på bland annat Ängetskolan då Skyttis varit upptaget i och med Paradiscupen som spelats. Vi har även spelat en träningsmatch mot P03 och fått köra lite egenträning. Den senaste veckan nu har varit som vanligt igen med innebandy.

På lördag är det äntligen dags för hemmamatch igen när vi gästas av Malmö. Vi förlorade när vi mötte laget borta, vad minns du från den matchen?

— Det jag minns är att planet var försenat och att vi var på plats på hallen 45 min innan matchstart och att vi satt kvar på planet i princip hela matchen. Jag tyckte inte att Malmö var så speciellt bra, trots att dem vann med x antal bollar, så det var riktigt surt att förlora då det kändes som att vi hade chans på poäng om vi spelat som vi kan.

Hur går tankarna inför returmötet nu?

— Jag är sjukt revanschsugen och jag tror att resten av laget också är det. Vi har längtat efter den här matchen och går in med inställningen att göra en bra match med stenhårt jobb i 60min och sedan får vi se hur långt det räcker. Nu har vi mött alla lag och vi har lärt oss att det inte finns något lätt motstånd i SSL, samtidigt vet vi att vi har stora chanser att vinna när vi presterar det vi vet att vi kan!

Det kommer att vara valfritt inträde på lördag och vi hoppas på storpublik. Vad betyder publikstödet för dig och för laget?

— Det betyder ju såklart väldigt mycket. Mycket folk på läktaren bidrar till det där lilla extra tagget inför match. Att det är valfritt inträde i förmån till Barncancerfonden Norra betyder också mycket då man kan bidra till en bra sak samtidigt som man får se på bra innebandy.

Vad kan publiken som kommer på plats förvänta sig av matchen?

— Man kan vänta sig en fartfylld match med mycket vilja från båda lagen. Det kommer även bli tufft i närkampsspelet.

Vem tror du inleder målskyttet 2019?

— Jag tror på min backkollega Julia Näslund då hon varit stekhet på träningarna i veckan.

Matchen spelas lördag 16:00 på Skyttis Arena! Den går som vanligt att följa på SSLplay och på innebandy.se. Har du inte möjlighet att vara på plats kan du ändå hjälpa Barncancerfonden Norra genom att skänka en slant via Swish på nummer: 123 903 0800